Fenntarthatóság| Smink| Workshopok

Rólam image

Tudtad, hogy egy átlagos nő naponta 12-féle szépségápolási és higiéniai terméket használ? Ez azt jelenti, hogy körülbelül havonta ennyi terméket szerzünk be a fürdőszobánk polcára...
És mi a helyzet a sminktermékekkel?
Te is hajlamos vagy az impulzusvásárlásra?
Roskadozik a nesszeszered olyan sminktermékektől, amiket sosem használsz? Bár sok mindened van, de fogalmad sincs, hogyan használd őket, ezért érintetlenül állnak a szekrényedben a termékeid és ha valamilyen alkalomra készülsz, meg vagy lőve, hogyan készíts viselhető és ízléses, magadhoz illő sminket?

Ha benned is felmerült már, hogy
 jó lenne egy ésszerűbb, egyszerűbb, kisebb, de inspirálóbb sminkkészlet, amit ki is tudsz használni,
netán egy jeles alkalomra keresel a fenntarthatságot is szem előtt tartó sminkest, akkor jó helyen jársz!
Rólam:

  • Gyerekkorom óta téma volt otthon a fenntarthatóság, az életmódunk barátságosabbá tétele. Hamar foglalkoztatni kezdett, hogy hogyan élhetünk fenntarthatóbb módon.
  • A szépségápolás, sminkelés is korán érdekelni kezdett, de a környezetvédelmet és a szépségipart nem igazán tudtam fejben összekapcsolni sokáig... Aztán 2019-ben megszereztem a Szépségtanácsadói végzettséget, és sminkes workshopokon képeztem magam. Nemsokára kialakítottam a saját szempontrendszeremet a használt termékeim kiválasztásához, és elkezdtem alaposabban beleásni magam a környezetbarát sminktermékek világába.
  • Lassan 10 éve foglalkozom különböző formában oktatással. Debrecenben szereztem Felnőttképzési menedzser diplomát, aztán több féle szervezetnél kipróbáltam magam, hol oktatás- és rendezvényszervezőként, hol trénerként.
    Mindig úgy éreztem, hogy az oktatáson keresztül lehet igazán kapcsolódni emberekhez, ezért szeretem megosztani a tudásomat workshopok formájában.

Azt tekintem a küldetésemnek, hogy segítsek másoknak abban, hogy megtalálják a SAJÁT ÚTJUKAT a szemléletváltás és a környezetbarátabb életvitel felé. Nem hiszek a radikális dolgokban, én pl. próbáltam váltani egyik napról a másikra, és nekem ez egyáltalán nem vált be. Magam is még bőven az úton vagyok, éppen ezért imádom, hogy sok hasonló gondolkodású emberrel találkozhatok, és rengeteg tapasztalatot oszthatunk meg egymással, amiből nagyon sokat lehet tanulni.

Nincsen azzal semmi baj, ha nem állsz készen arra, hogy a napi 12 kencédet 1 db kézműves szappanra cseréld le! A hirtelen és nagy váltás helyett haladj apró, de fenntartható lépésekben. Ezen az úton pedig kulcs az önismeret, hogy ismerd meg a saját igényeidet, és ezekre odafigyelve hozz fenntartható döntéseket az életmódodról. Én ezzel a szemlélettel tartom a workshopjaimat, és mutatok meg termékeket a sminkelések során, mert hiszem, hogy a többség számára ez a fokozatosság fog működni. Egy a cél, egy irányba haladunk, és én segítek Neked!