Smink | Fenntarthatóság | Mentálhigiéné

Rólam image

Ozga Linda vagyok, andragógus - felnőttképzési menedzser, mentálhigiénés szakember és "felelős" sminkes - szépségtanácsadó.

Tevékenységeimmel abban szeretnélek támogatni Téged, hogy megtaláld a saját utadat úgy a fenntarthatóbb, tudatosabb szépségápolás és sminkelés területén, mint a személyes fejlődésben.

Nem hiszek a radikális dolgokban. Én megpróbáltam váltani egyik napról a másikra (életmódot, szemléletet, szépségrutint...), és nekem ez egyáltalán nem vált be. Magam is az úton vagyok, éppen ezért imádom, hogy sok hasonló gondolkodású emberrel találkozhatok, és rengeteg tapasztalatot oszthatunk meg egymással, amiből nagyon sokat lehet tanulni.

Nincsen azzal semmi baj, ha nem állsz készen arra, hogy a napi 12 kencédet 1 db kézműves szappanra cseréld le! Sem azzal, ha vannak az életedben olyan szakaszok és helyzetek, amelyekben tanácstalannak érzed magad és úgy érzed, elakadtál. A hirtelen és nagy váltás helyett haladj apró, de fenntartható lépésekben. Ezen az úton pedig kulcs az önismeret, hogy ismerd meg a saját igényeidet, és ezekre odafigyelve hozz döntéseket. 

Én ezzel a szemlélettel tartom a workshopjaimat, mutatok meg termékeket a sminkelések során és tartok mentálhigiénés programokat, konzultációt, mert hiszem, hogy a többség számára ez a fokozatosság fog működni. Boldog vagyok, hogy a számomra legfontosabb és legérdekesebb témákat és területeket össze tudom hangolni tevékenységeim során és arra törekszem, hogy e többoldalú nézőponttal segítsek a hozzám fordulóknak.

Rólam:

  • Gyerekkorom óta téma volt otthon a fenntarthatóság, az életmódunk barátságosabbá tétele. Hamar foglalkoztatni kezdett, hogy hogyan élhetünk fenntarthatóbb módon.
  • A szépségápolás, sminkelés is korán érdekelni kezdett, de a környezetvédelmet és a szépségipart nem igazán tudtam fejben összekapcsolni sokáig... Aztán 2019-ben megszereztem a Szépségtanácsadói végzettséget, és sminkes workshopokon képeztem magam. Nemsokára kialakítottam a saját szempontrendszeremet a használt termékeim kiválasztásához, és elkezdtem alaposabban beleásni magam a környezetbarát sminktermékek világába.
  • Lassan 10 éve foglalkozom különböző formában oktatással. Debrecenben szereztem Felnőttképzési menedzser diplomát, aztán több féle szervezetnél kipróbáltam magam, hol oktatás- és rendezvényszervezőként, hol trénerként.
    Mindig úgy éreztem, hogy a kötetlen, interaktív oktatáson keresztül lehet igazán kapcsolódni emberekhez, ezért szeretem megosztani a tudásomat workshopok formájában.
  • Szakmai utamat kamaszkoromtól végig kísérte a pszichológia és a mentális egészségmegőrzés iránti érdeklődésem. Ez vezérelt a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés szakember képzésére, ahol 2024-ben szerzek diplomát. Érdeklődésem középpontjában a nők támogatása áll szerepeik megélésében. Fókuszterületeim az anyává válás, a nőiség megélése, a szépséggel való viszony, a női szerepek közötti egyensúly teremtése.

Szeretettel várlak vendégeim körében, programjaimon vagy egyéni konzultáció keretei között!